Een Raad van Advies alleen voor corporates? Zeker niet!
Ontdek hoe een RvA uw onderneming verder helpt

Donderdag 8 december 2022 | 19:00 uur AFAS Theater Leusden

 

Als ondernemer komt er veel op u af: concurrentie, (technologische) innovaties, veranderende wet- en regelgeving en interne zaken zoals personeelsaangelegenheden en leiderschap. Bij familiebedrijven spelen daarnaast ook meer specifieke zaken een rol, waaronder opvolging en mogelijk conflicterende belangen van familie en bedrijf. Een Raad van Advies (RvA) helpt u om tijdig en accuraat in te spelen op al deze uitdagingen. En zo een gezonde en duurzame groei van uw onderneming te realiseren.

Op donderdag 8 december 2022 van 19.00 tot 21.30 uur vindt het seminar ‘Gezond Groeien met een Raad van Advies’ plaats in het AFAS Theater Leusden. Een avond vol wetenschappelijk onderbouwde inzichten, bruikbare adviezen en concrete praktijkvoorbeelden. Een must voor ondernemers die overwegen een Raad van Advies op te richten. Maar ook voor RvA-leden die meer toegevoegde waarde willen bieden aan de bedrijven die zij ondersteunen.

Laat u op een luchtige manier inspireren door de kennis, ervaring en best practices van CEO Capabel (Herman Molenaar), lector familiebedrijven Judith van Helvert-Beugels en enkele ondernemers.  Wissel ervaringen en inzichten uit met collega-ondernemers en RvA-leden. En ga na het seminar direct aan de slag met alle concrete informatie en tips.

Meld u nu aan

Programma seminar ‘Gezond Groeien met een RvA’

19.00 Ontvangst

19.30 Judith van Helvert-Beugels (Hogeschool Windesheim)

20.15 Pauze

20.30 Herman Molenaar (CEO Capabel)

21.15 Ondernemers met RvA aan het woord

21.30 Netwerkborrel

Meld u nu aan

 

Presentaties

Onderzoek: de rol en functie van een RvA bij familiebedrijven
Judith van Helvert-Beugels, lector Familiebedrijven bij Hogeschool Windesheim
Om het functioneren en gedrag van familiebedrijven en de enorme variëteit aan familiebedrijven beter te begrijpen, richt Judith zich in haar onderzoeken op het familiesysteem. Hierbij brengt zij drie focusgebieden aan:
(1) de mentaal weerbare ondernemersfamilie
(2) de sociaal betrokken ondernemersfamilie
(3) de lerende ondernemersfamilie.

Judith studeerde International Business aan de Universiteit Maastricht. Na haar studie werkte ze een aantal jaar bij Utrecht University School of Economics. In 2010 stapte zij over naar het lectoraat Familiebedrijven van Windesheim. In 2013 startte zij een promotietraject aan de Jönköping International Business School in Zweden, waarbij ze onderzoek heeft gedaan naar de rol en functie van Raden van Advies bij familiebedrijven. De resultaten van haar onderzoek deelt ze met u in haar presentatie.

 

Duurzaam ondernemen en gezond groeien met een RvA
Herman Molenaar, adviseur bij CEO Capabel

Na zijn accountancy-opleiding werkte Herman onder andere als MD en CFO 15 jaar mee aan de groei van Vanderlande Industries. Met duurzaam ondernemen als primaire drijfveer helpt Herman als lid van diverse Raden van Toezicht en Raden van Advies ondernemingen om gezond en toekomstbestendig te groeien.

In zijn presentatie laat Herman zien hoe een RvA u verder kan helpen bij het realiseren van duurzame en toekomstbestendige groei. Hij deelt zijn jarenlange ervaring als adviseur van meerdere bedrijven en bespreekt op humorvolle wijze de vele valkuilen bij het functioneren van een RvA  . 

Meld u nu aan

 

Na afloop van het seminar ‘Gezond Groeien met een RvA’:

  • Weet u wat een RvA is en hoe deze eruit kan zien voor uw bedrijf.
  • Kent u de rol en functie van een RvA bij organisaties.
  • Hebt u een goed beeld van de toegevoegde waarde van een RvA voor uw onderneming.
  • Weet u wat erbij komt kijken om een RvA op te richten.
  • Bent u op de hoogte van de valkuilen en succesfactoren.
  • Kent u concrete voorbeelden van hoe een RvA andere bedrijven helpt gezond te groeien.

Bent u er ook bij op 8 december? 

Meld u nu aan

 

Ook uw bedrijf gezond laten groeien met een RvA?

Kom naar het seminar ‘Gezond Groeien met een Raad van Advies op donderdag 8 december 2022. Profiteer van de kennis, ervaring en best practices van drie MKB-experts, speciaal voor u gebundeld en voorzien van concrete tips en adviezen. En ga morgen direct aan de slag met het oprichten van uw eigen RvA.

Meld u nu aan

Weten wat een Capabele CEO voor uw onderneming kan betekenen?

Neem contact op met Dick Tool op 085-105 11 95 voor een vrijblijvende kennismaking van onze diensten. Of vul ons contactformulier in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.