• Branche: zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening, maakindustrie, vastgoed, zorg, woningcorporatie, maatschappelijke organisaties
  • Ervaring met: strategie bepalen, keuzes maken en operationaliseren. Organisaties veranderen naar continu lerende organisaties. Inrichten financieel management. Integratie na fusie of overname. Groeisprints richting rendement of ieder ander gewenst resultaat.
  • Motto: “Richting geven, ruimte bieden in de uitvoering en resultaat vragen; zo help ik organisaties zichzelf en hun resultaten verbeteren.”

Tempo als beslissend criterium voor succes: begint eer ge bezint?

Het tempo van de opeenvolgende veranderingen is sterk verhoogd. Levenscycli van producten worden korter, de ontwikkeltijd ook. Nieuwe technologieën zijn snel achterhaald en soms zijn systemen vóór implementatie al verouderd. Tempo wordt het beslissende criterium voor succes, tijd wordt van alles het meest schaarse goed; het essentiële verschil is dus Tempo!
Succesvol zijn betekent voortaan niet meer Bezint eer ge begint maar Begint eer ge bezint?! Dé succesfactor binnen organisaties is ‘de mens’ die met deze veranderingen het beste kan omgaan. Ik help u graag om veranderingen binnen uw organisatie aan te gaan en uw slagvaardigheid en rendement te vergroten.

Specialiteiten: zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening, maakindustrie, vastgoed

Opgeleid als bedrijfseconoom en ervaren als statutair directeur ben ik enorm gedreven om een organisatie zichzelf en de resultaten te laten verbeteren. Dat heb ik in verschillende (eind-) verantwoordelijke rollen gedaan, waardoor ik inzetbaar ben als CEO en CFO. Door mijn ruime ervaring in de industrie en financiële dienstverlening ben ik bekend met uiteenlopende branches, bedrijven, verenigingen en stichtingen. En met de verschillende levensfases en de bijbehorende uitdagingen.

3 R’en: richting geven, ruimte bieden en resultaat vragen

Ik help organisaties hun resultaten verbeteren. Een goed (financieel) inzicht in het reilen en zeilen van de organisatie is daarbij essentieel! Ik breng de interne organisatie op orde en in lijn met de gekozen strategie van de onderneming. Dat doe ik ‘hands-on’ en op een doortastende wijze. Hierbij volg ik de principes van de 3 R’en: Richting geven, Ruimte bieden in de uitvoering, Resultaat vragen! Met als doel de mensen in de organisatie leren dat ze het zelf kunnen en zo een toekomstbestendige oplossing achterlaten.

Testimonials

”Peter is een gedreven professional die de vinger op de zere plek durft te leggen. Zijn aanpak is te omschrijven als gepassioneerd, direct, eerlijk en integer. Hij richt zich niet alleen op financiële onderwerpen maar beschouwt de volle breedte van de onderneming, inclusief cultuuraspecten. Peter helpt te focussen op concrete verbetering waarbij zijn vizier voortdurend gericht is op de toekomst. Zijn sociale vaardigheden verbindt hij aan diepgaande kennis en brede ervaring en met zijn stevige en sympathieke persoonlijkheid heeft en geeft hij duidelijke meningen. Scherpe feedback schuwt hij niet, ook niet toen het over mijn eigen rolinvulling ging. Juist deze vaardigheid heeft ons geholpen een aantal (persoonlijke) patronen te doorbreken en op specifieke onderdelen wezenlijk anders te gaan acteren.”

Boudewijn ter Haar – Algemeen directeur Geofoxx milieu-expertise

 

Eyra Leap logo ”Eyra Leap is een jonge, snel groeiende onderneming met enorm veel ambitie. Peter Waterman heeft het vermogen om in zo’n dynamische omgeving rust en overzicht te creëren op het gebied van finance én daarbuiten. Hij denkt goed mee en geeft een “boost” aan onze ideeën. Zijn prettige persoonlijkheid en ruime en diverse ervaring nodigt uit om op een breed veld van onderwerpen met elkaar van gedachten te wisselen.”

Adriënne Mendrik – CEO Eyra Leap

 

Peter Waterman in het kort

  • Visie hebben en operationaliseren
  • Rendementsgericht en verbetergericht
  • Verbindend en ontwikkelingsgericht
  • Financieel inzicht
  • Hands-on mentaliteit
  • Diversiteitsdenken & MVO
  • Commercieel en Klantgericht

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op met mij!

Contact

Peter Waterman
Epeter.waterman@cfocapabel.nl
M: 06 – 51 51 40 30
LLinkedIn

Terug naar partneroverzicht

Contact