• Branches: Energie, Industrie, Bouw, IT, Food, FMCG, handel, 
 • Ervaring met: Strategiebepaling en -uitvoering, scale-ups, inrichten en naar volwassenheid brengen van (financieel) management, projectbeheersing, joint-ventures en samenwerkingsverbanden, risk &compliance. 
 • Motto: “Samen aan een stabiele basis bouwen o.b.v. een klinkende strategie. U ontzorgen voor maximale focus op waar het om draait: kunnen ondernemen met richting en inzicht. Daarmee een gezonde groei en duurzaam rendement borgen.” 

Dynamiek? Organiseren!

Het tempo van veranderingen ligt steeds hoger. Markten en producten worden steeds complexer. Belangrijk dat uw organisatie niet alleen staat als een huis, maar ook kan meebewegen in de dynamiek. Met een team wat mee kan groeien met de complexiteit, de ambities en de uitdagingen. Met robuuste, maar tegelijkertijd ook flexibele processen. Een heldere koers met duidelijke prioriteiten (lees: keuzes) is daarbij van groot belang. Maar niet minder belangrijk: betrouwbare en snel reagerende kompassen!

Naast een stevige basis in de theorie (Bedrijfseconoom, RC en bedrijfswaardering) heb ik de praktijk van strak (financieel) management m.n. meegekregen bij een Amerikaanse “no nonsens” international. Wegwijs gemaakt in verandermanagement bij een voormalig staatsbedrijf in de dynamiek van een liberaliserende markt. En inmiddels een brede ervaring opgedaan als eindverantwoordelijk bestuurder (CFO/ COO/ CEO). Dit bij organisaties in opbouw, scale-ups in de meest brede zin,  al of niet in crisis, maar altijd met verandering als rode draad, vaak in combinatie met een flinke dosis complexiteit. 

Overzicht in complexe situaties, aanpak met focus

Zowel door mijn brede ervaring in financieel, operationeel en algemeen management, als de complexiteit van de veranderopgaven die hierbij speelden, ben ik in staat snel overzicht te creëren en pijnpunten te benoemen. En niet minder belangrijk: met een gefocuste aanpak gezamenlijk de problematiek bij de horens te vatten. Zodat u als ondernemer/ aandeelhouder of algemeen directeur ontzorgd wordt. “Rust in de tent brengen” overigens niet alleen door een gerichte aanpak, ook door een goede communicatie naar alle relevante stakeholders. En met een goede regie op de noodzakelijke veranderingen ervoor zorgen dat de “rust in de tent” ook geborgd blijft. Samenvattend dus Rust, Rendement en Repeteervermogen voor uw organisatie. 

Ik zet mij graag op parttime basis voor langere tijd in voor uw bedrijf. Maar wanneer de situatie hierom vraagt kan ik  ook voor een bepaalde tijd fulltime beschikbaar zijn. 

Wat kan ik concreet voor u betekenen?

Voorbeelden van thema’s en vraagstukken waarbij ik u kan ondersteunen zijn:

 • strategiebepaling en -executie, sparring partner
 • verbeteren/ naar volwassenheid brengen van (financieel) management
 • grip krijgen en houden op de organisatie 
 • opzetten/ verbeteren van projectbeheersing en -financiering
 • risicomanagement & compliance
 • ontsluiten van bedrijfswaarde
 • voeren van en ondersteunen bij cruciale en/of complexe onderhandelingen
 • stakeholdermanagement, ook in crisissituaties
 • verandermanagement i.h.a..

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op met mij!

Contact

Paul Roos
E: Paul.roos@cfocapabel.nl
M: 06- 29 00 40 26
L: LinkedIn

Terug naar partneroverzicht

Contact